Neem contact opNieuwsbrief
Geplaatst op: 14-2-2016

Februari, maand van het gebit

Februari is de maand van het gebit voor dieren. In deze maand willen wij extra aandacht schenken aan gebitsproblemen bij de hond, de kat en het konijn.

Gebitsproblemen bij hond en kat zijn een onderschat probleem. Veel eigenaren kijken zelden tot nooit in de bek van hun dier. Pas als het dier problemen krijgt met eten, kwijlen of heel erg uit zijn bekkie stinkt, wordt er een afspraak gemaakt. Dan blijkt vaak dat de tandsteen al gezorgd heeft voor een ontsteking van het tandvlees. Dit kan zorgen voor loszittende tanden en de noodzaak om veel te trekken. Erger is dat via het ontstoken tandvlees bacteriën in de bloedbaan komen en er daardoor ernstige problemen met belangrijke organen zoals hart en nieren kunnen ontstaan.

Bij konijnen en knaagdieren kunnen de problemen levensbedreigend zijn. Deze dieren stoppen met eten wanneer ze een gebitsprobleem hebben. Het maagdarmstelsel komt vervolgens stil te liggen, waardoor ze zeer ernstig ziek worden en zelfs dood kunnen gaan.

Via de maand van het gebit, wil Dierenkliniek de Hagmolen diereigenaren meer bewust maken van gebitsproblemen en handvaten geven hoe ze het gebit van hun dier kunnen onderhouden. Dit doen we door:

- Gratis gebitscontrole van uw hond, kat, konijn of cavia. De gebitscontrole is wel op afspraak!

- De hele maand februari krijgt u 10% korting op een gebitsbehandeling. Ook deze behandeling is op afspraak.

- De hele maand februari krijgt u 10% korting op alle gebitsverzorgingsproducten zoals: voeding, tandpasta, tandenborstels en kauwstrips.


We hopen u welkom te mogen heten in onze kliniek tijdens de maand van het gebit!

Afbeelding: Maand van het gebit dierenkliniek