Nieuwsbrief Juni 2017

Vlooien en teken

Honden en katten kunnen nog wel eens last hebben van vlooien. Soms zijn er vlooien op uw huisdier zonder dat je dit merkt als eigenaar. Denk er altijd aan dat maar 5% van de totale vlooien populatie op uw dier te vinden is!

Vlooien

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die voor veel overlast zorgen bij onze huisdieren.

 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken speelt een groot deel van de levenscyclus van de vlo zich af buiten het huisdier. Alleen de volwassen vlooien vinden we terug op de hond of kat. De eitjes, larven en poppen bevinden zich in de omgeving. Het gevaar zit dus in de duizenden eitjes en larven die zich schuilhouden in het tapijt en tussen de plinten.

 

Vlooien veroorzaken veel overlast bij de hond en kat. Jeuk, irritatie, roodheid en kaalheid zijn veel gehoorde klachten hierbij. Vlooien kunnen eitjes van de lintworm bij zich dragen. Daarom is het belangrijk om, naast een behandeling tegen vlooien, uw huisdier ook te ontwormen.

Afbeelding: 33726575171_b823c6e593_z

Teken

Teken kunnen ernstige ziekten (Erlichia, Borrelia/ziekte van Lyme, Babesia) overdragen bij de hond. Dezelfde teken zijn ook gevaarlijk voor mensen (ziekte van Lyme). Teken zijn spinachtige parasieten en houden zich op in lage struikgewassen en grassen. Van daaruit laten ze zich op mens of dier vallen en nestelen ze zich in de huid. Ze zuigen zich vol met bloed waardoor de teek kan opzwellen tot ongeveer de grootte van een erwt. We zien teken met name in de periode van maart tot oktober, maar ze kunnen het gehele jaar actief zijn.

Behandeling tegen vlooien, teken en wormen

Door standaard te behandelen met een goed anti-vlooien of -tekenmiddel, voorkomt u dat uw huisdier vlooien of teken krijgt. Er zijn meerdere, zeer goed werkzame produkten verkrijgbaar die snel en makkelijk werken.

 

Er zijn combinaties mogelijk, zodat u bij 1 behandeling direct ontwormt of de teken bestrijdt. Er zijn pipetten, tabletten, banden en sprays te verkrijgen. Wij adviseren u graag voor een passende behandeling.

Afbeelding: FOTO CAROLIEN1

Een nieuwe dierenarts!

Hallo allemaal!

Een nieuw gezicht bij Dierenkliniek de Hagmolen... Mijn naam is Carolien Roozeboom. Ik kom uit Haaksbergen en woon op een boerderij met honden, paarden, een kat en kippen.

Vanaf 1 mei werk ik als gezelschapsdierenarts bij Dierenkliniek de Hagmolen. Misschien voor sommigen niet helemaal een nieuw gezicht aangezien ik al 2 jaar meedraai in de weekenddiensten in Beckum.

Nu hoor ik 'echt' bij het team van de Hagmolen en daar verheug ik me enorm op!

Afbeelding: Elke Rupert

En nog een nieuw gezicht!

Graag wil ik mezelf aan jullie voorstellen. Ik ben Elke Rupert en ben sinds 1 mei 2017 werkzaam als dierenartsassistente bij Dierenkliniek de Hagmolen. In september 2017 start ik met de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistente bij het Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld. Voor mij is dit een hele spannende en nieuwe uitdaging! Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de opleiding Bedrijfseconomie op het Saxion en heb ik een jaar gewerkt binnen de financiële sector. In deze periode ben ik er achter gekomen dat deze sector niet bij mij past en ben ik in contact gekomen met de Hagmolen. Na een aantal meeloopdagen binnen de Hagmolen wist ik het zeker, ik wil dierenartsassistente worden. Inmiddels werk ik nu een maand bij de dierenkliniek en heb ik mijn plek gevonden.
Ik hoop jullie te zien bij Dierenkliniek de Hagmolen in Beckum!

Contact opnemen

Heeft u vragen, bijvoorbeeld naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Dierenkliniek De Hagmolen

T: 074-3676471

E: info@dehagmolen.nl

W: www.dapdehagmolen.nl

Afbeelding: FB Bericht 1