Nieuwsbrief Sept. 2017

“Oud ”is geen ziekte

Een hogere leeftijd is geen ziekte, maar het kan wel de nodige ongemakken met zich meebrengen.  Naarmate honden en katten ouder worden veranderen hun behoeften. Vaak worden ze wat rustiger, slapen ze meer en gaat alles in een wat rustiger tempo. Ook zien we veel voorkomende “ouderdomskwaaltjes”. Soms gaan ze wat moeilijker lopen, worden ze wat meer humeurig  of gaan meer drinken en/of plassen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om onze senioren een goede oude dag te bezorgen!

Gebitsproblemen

Het komt u misschien bekend voor: knuffelen met uw oudere hond of kat is niet meer zo prettig omdat deze zo uit zijn/haar bekje stinkt! Wij zien heel veel gebitsproblemen bij oudere dieren. Helaas zien we ook dat dit probleem vaak wordt onderschat.

 

Het meest voorkomende probleem is tandsteen wat vervelende gevolgen kan hebben als hier niets aan wordt gedaan. Ernstige ontstekingen in de bek, loszittende tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan organen zijn gevolgen van een vies gebit. Het is dus van groot belang dat dit wordt voorkomen. Wij geven u graag advies en maken, indien nodig, het gebit van uw huisdier weer grondig schoon.

Afbeelding: Nieuwsbrief foto 2

Gewrichtsproblemen

Onze seniorhonden en katten zijn niet altijd de snelste meer. Dit hoeft natuurlijk ook niet, maar er kan ook een andere oorzaak zijn waarom uw hond niet meer zo vlot opstaat, of waarom uw kat niet meer op de vensterbank springt. Artrose in gewrichten en bijvoorbeeld de rug komt regelmatig voor.

 

Om uw huisdier zo comfortabel mogelijk door het leven te laten gaan bestaat er speciale voeding die een positieve bijdrage leveren aan de gewrichtsfunctie en helpen uw hond of kat beter mobiel te krijgen. Indien nodig kunnen er speciale medicijnen voorgeschreven worden.

Afbeelding: Nieuwsbrief foto 3

September: Seniorenmaand!

In september besteden wij speciale aandacht aan uw oudere hond en kat!

Zo kunt  u de gehele maand september op seniorenconsult komen met uw dier tegen gereduceerd tarief. De dierenarts zal uw hond/kat uitgebreid lichamelijk onderzoeken en samen met u de seniorenchecklist bespreken die u van tevoren toegestuurd heeft gekregen.

 

U kunt van de gelegenheid gebruik maken om direct bloed of urineonderzoek te laten doen, in september ook tegen een voordelige prijs.

 

Om tijdig problemen op te sporen is het nuttig bij de oudere hond en kat preventief bloedonderzoek en eventueel aanvullend urineonderzoek te doen. Zo kan er tijdig ingegrepen worden mochten er bijvoorbeeld afwijkende nier- of leverwaarden aan het licht komen.

Afbeelding: Nieuwsbrief foto 4

1+1 gratis op het seniorenvoer

Verder hebben wij in september een 1 + 1 korting op onze senioren- en gewrichtsvoedingen voor hond en kat van het merk Specific. Haal hiervoor bij ons de speciale voucher op!

(actie geldig in september 2017, 1 voucher per huishouden)

Afbeelding: Nieuwsbrief foto 5
Afbeelding: Nieuwsbrief foto 1

Contact opnemen

Heeft u vragen, bijvoorbeeld naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Dierenkliniek De Hagmolen

T: 074-3676471

E: info@dehagmolen.nl

W: www.dapdehagmolen.nl