Geplaatst op: 1-10-2016

'Oud' is geen ziekte

Een hogere leeftijd is geen ziekte, maar het kan wel de nodige ongemakken met zich meebrengen. Naarmate honden en katten ouder worden veranderen hun behoeftes. Vaak worden ze wat rustiger, slapen ze meer en gaat alles in een wat rustiger tempo. Ook zien we veel voorkomende ‘ouderdomskwaaltjes”. Uw hond of kat gaat misschien moeilijker lopen, wordt humeurig of gaat meer drinken en plassen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om onze senioren een goede oude dag te bezorgen.

Al met al een goede reden om de senior hond en kat in de spotlight te zetten. Dit doen wij speciaal in de maand oktober.

U bent van harte welkom op ons speciale seniorenconsult met uw oudere hond of kat. U kunt telefonisch een afspraak maken in de maand oktober. U krijgt dan een vragenlijst toegestuurd. Wij vragen u deze in te vullen en mee te nemen naar het seniorenconsult. De dierenarts zal deze met u doornemen.

Uw hond/kat zal uitgebreid lichamelijk onderzocht worden. Er wordt extra aandacht besteed aan hart, longen, gebit en gewrichten. Mocht uw hond of kat klachten hebben dan worden deze besproken aan de hand van de ingevulde vragenlijst.

Wat zijn de kosten voor het seniorenconsult, urineonderzoek en bloedonderzoek

De kosten van het seniorenconsult in oktober zijn 20 euro (normaal 29,50 euro). De dierenarts kan u adviseren om aanvullend onderzoek bij uw hond of kat te doen. Dit zal hij beoordelen aan de hand van de vragenlijst en het consult. Het aanvullend urine-onderzoek kost dan 12,50 euro in plaats van 17,55 euro. Ter controle van de orgaanfuncties kan ook aanvullend bloedonderzoek worden aanbevolen. U betaalt hiervoor 47,50 euro in plaats van 69,60 euro.

Nog meer korting

Goede voeding voor de oudere hond en kat is echt van belang. Het kan een grote bijdrage leveren aan de ondersteuning van de verouderde organen en gewrichten. Daarom mogen wij, alleen in de maand oktober, bij elke zak voeding van Specific voor de oudere hond of kat èn de hond of kat met gewrichtsklachten een 2e zak gratis meegeven!

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neemt u dan telefonisch contact met ons op.

Dierenkliniek de Hagmolen: 074-3676471

 

Voor meer nieuws en leuke weetjes: houd onze facebookpagina in de gaten.

N.B. Wij bieden het seniorenconsult uitsluitend voor de checkup van uw hond of kat. Wilt u toch graag aanvullende behandelingen (zoals vaccinaties, nagels knippen, anaalklieren ledigen) dan wordt dit voor het normale tarief in rekening gebracht.